vrijdag 25 februari 2011

Anders! Een must-read.

De enorm getalenteerde Bram Starckx raadde mij kort geleden dit boek aan. Volgens hem een must-read en daarom kocht ik dit meteen en stelde de proef op de som.

Het resultaat is verbluffend. Hoewel ik niet echt kan zeggen dat er nieuwe dingen in staan die ik nog niet wist, opent het boek wel ogen maar vooral de geest. Met een open geest kijk je heel anders tegen marketing aan.

Als marketeer probeer je dit steeds te doen. Maar net daarom is het zo belangrijk om op regelmatige basis uit je omgeving te treden en nieuwe horizonten te verkennen.

Dit boek geeft me zuurstof. Het liet me een andere kant zien van de traditionele literatuur.

woensdag 23 februari 2011

Facebook doet raar? No way!!

Ga naar een pagina waar je admin van bent en kies recht bovenaan "pagina bewerken".

Ok, ik wordt dus al 2 weken gek. Kort uitgelegd: Sinds de updates van FB-pagina's kan je ook als pagina aanmelden en switchen tussen profielen. Dat wil zeggen dat je als admin van een pagina ook als persoon kan reageren. Korter kan ik het niet uitleggen hoor.

dinsdag 15 februari 2011

Wij doen het anders...

Afgelopen vrijdag stelden wij een seo-analyse voor aan een klant. Hij had het dossier op voorhand gekregen maar wij leggen onze klanten in de watten. Dus wilden we ook samen het geheel overlopen.

Seo ofwel Search Engine Optimization heeft als doel je website hoger te laten scoren in Google. Natuurlijk ook bij andere zoekmachines maar met een marktaandeel van 97% kunnen we gewoon over Google spreken.

zaterdag 12 februari 2011

Facebookvernieuwingen waar we op wachtten.

Facebook heeft sinds gisteren een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Wij wachtten er al lang op en eindelijk is het zover. We nemen een kijkje:

Login als pagina:

De belangrijkste wijziging is vast en zeker dat we vanaf nu kunnen inloggen als pagina. Pagina's die we als admins volledig konden beheren, krijgen nu een nieuwe functie. We kunnen Facebook ook als pagina gaan gebruiken. Dit brengt voor marketeers een heel nieuwe kijk met zich mee.

Zo kunnen we vanaf nu als persoon reageren op de pagina waar we admin van zijn en moet dit niet meer (kan wel) onder de merknaam.

We kunnen als pagina andere pagina's leuk vinden en daar dan ook actief posts gaan plaatsen.

Via de account-knop kunnen we wisselen tussen onze persoonlijke account of de pagina's waar we admin van zijn. Zo maken we het grootste sociale netwerk ter wereld nog interactiever.

woensdag 2 februari 2011

Apps en het doel voor ogen

Er zijn zo’n 300 000 iPhone apps en 200 000 Android apps. Maar blijkbaar voldoet het grotendeel niet aan de vereisten van de gebruikers.

26% van alle gedownloade apps wordt slechts één keer geopend. En dat resultaat verbaasd me niet, maar is wel een signaal naar ons marketeers. Een teleurstelling van duizenden gebruikers kan je als merk best missen.