donderdag 6 oktober 2011

iRIP Steve Jobs

Woensdag 5 oktober, de dag dat de wereld een icoon verloor.

Neen, vandaag schrijven we niet de zoveelste biografie over het leven van Steve. Daarvoor kunnen jullie de vele kranten en traditionele blogs lezen.

Neen, vandaag enkel een kleine blog maar met heel veel respect. Want Steve Jobs was een icoon. Hij veranderde niet alleen de IT-wereld maar voor velen ook een manier van denken.

In één woord: "inspirational". Steve Jobs inspireerde mensen. Hij creëerde geen producten, hij creëerde een nieuwe wereld. Onze manier van een computer gebruiken, een telefoon gebruiken of gewoonweg het dagdagelijkse leven zoals velen het vandaag kennen.

Maar de magnifieke producten buiten beschouwing gelaten, hij wist ons ook op andere vlakken te raken. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat onderstaande speech mij al jaren verder helpt en kracht geeft om steeds beter te doen.


"If you live each day as if it was your last. Some day you'll most certainly be right!" En je mag er zeker van zijn dat dit geen holle woorden zijn voor de Apple-hero.

Neen, deze blogpost wordt niet veel langer. Maar het respect alleen maar groter. Bedankt Steve voor alle mooie inspiratievolle momenten.

RIP

One More Thing: "Stay Hungry, Stay Foolish" 