donderdag 11 september 2008

Innovatie - evolutie

In onze maatschappij wordt steeds meer en sneller geïnnoveerd; en dat op 2 gebieden: productinnovatie en marketinginnovatie. Productinnovatie is vrij simpel. De technologie staat niet stil en dat kon u deze week lezen op de blog van Phobos. Mijn artikel over de 'touch-generatie' vertelt over productinnovatie in de toekomst.

Maar dan komt mijn kant: marketinginnovatie. Ook hier is er evolutie maar dan in een andere vorm. Communicatie wordt gevoerd in een steeds extremere vorm... De VRT gebruikt een paarse penis, YouTube wordt uitgebuit door BV's, presidentskandidaten en reclamebureau's, grootschalige guerillamarketingacties worden opgezet, win een porsche uit een blok uit met Q music... En ga zo maar door.

Dus als we steeds extremer gaan in onze acties, onze ontwerpen en ons verhaal... hoe kunnen we dan het verschil blijven maken. Wie kent de filmpjes op YouTube van 'will-it-blend' nog niet? Tenslotte gaat dit over een stomme blender.

Waar maken we het verschil? Hoe blijven we in de kijker als iedereen extreem gaat doen? Is dit een trend en gaat het weer weg binnenkort of moeten we op zoek gaan naar een nieuw soort communicatie? Stof tot nadenken.

Geen opmerkingen: