woensdag 1 september 2010

This is great!

Dit is echt leuk. Meet Eater is een initiatief om via Facebook de connectie tussen mens en plant terug te brengen. De meeste planten hebben zonlicht, water en zuurstof nodig om te groeien. De 'Meet Eater' plant heeft vrienden, wall posts en reacties nodig. Liefde zoals de pagina het noemt.

Een systeem zorgt er voor dat de plant water krijgt en/of de zon doorlaat wanneer er meer vrienden en wall posts komen op de F-pagina.

Maar ook als je 'Meet Eater' in het echt ontmoet, zal de plant reageren op menselijk contact. Als je hem aanraakt of wil voeden, zal de plant daarop reageren.

Online en offline worden hier prachtig gecombineerd. En sinds het project online is gegaan in mei, zijn er ondertussen al meer 1450 fans van de pagina en de interactie is ongelooflijk. Het sociale gevoel dat de pagina uitstraalt is waar het allemaal om draait. De interactie tussen menselijk en interactief contact wordt waargenomen via webcams om de correlatie tussen beiden te meten.

De organisator Bashkim Isai is ook een beetje bezorgd. Als dit project uit de hand loopt, zou de plant te veel water kunnen krijgen en dus sterven. Maar hiervoor rekenen we natuurlijk allemaal op het sociale respect van de F-gebruikers. En ondertussen staat het project al bijna 4 maanden sterk in zijn schoenen.


Mij kan dit project alvast heel sterk boeien. Sociale media is meer dan Facebook of Twitter. Er zijn zoveel platformen vandaag maar het sociale aspect is waar het om draait. Niet voor niets is de eerste Belgische Twitnick op 12 september zo belangrijk.

Om het met de woorden van Clo Willaerts te zeggen: "Let's put the 'social' back in social media".

Geen opmerkingen: