donderdag 5 augustus 2010

Allereerste twitnick in België

De allereerste twitnick in België zal doorgaan op 12 september 2010. Een dekentje, eten en drinken en gezellig samenkomen in Park Spoor Noord te Antwerpen is de boodschap.

Het concept twitnick is niet nieuw. In Nederland ging het al eerder van start in 2008.

twitnick: "een picknick op een openbare plaats waarbij de genodigden via sociale media elkaar uitnodigen". Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube, Flickr... en nog veel meer zijn de verschillende media waarlangs de mensen hun weg kunnen vinden.

Zelf sta ik mee achter het initiatief om ook dit concept in België zijn intrede te laten doen. Zullen we elkaar daar zien?

Sociale media wordt meer en meer ingezet als marketingtool. En ook de bedrijven zijn er de laatste jaren massaal opgesprongen. En dat het werkt, bewijzen de vele initiatieven en wedstrijden die in deze vorm worden uitgeschreven.

Maar zoals bij deze eerste Belgische twitnick het geval is, zien we dat in het internet mensen dichter bij elkaar brengt. Weet je nog toen we 60 jaar geleden vreesden dat tv ons meer en meer zou vervreemden... Volgens mij is dit ook effectief gebeurd.

Toen 15 jaar geleden het internet zijn weg vond bij de gewone mensen, was de vrees nog erger. Maar hier zie ik een tegenovergestelde reactie. Het internet, en vooral sociale media, brengt mensen dichter bij elkaar. Daartoe is het ook ontworpen natuurlijk.

Vrienden spreken meer en meer met elkaar af. Foto's en filmpjes worden achteraf gedeeld. Nieuwe afspraken en events worden gepland om zoveel mogelijk volk bij elkaar te krijgen. Feesten, fuiven, concerten... krijgen massaal hun plaatsje op het wereldwijde web. Een 'crowd-sourced' event zoals de twitnick mag dan ook rekenen op mijn steun.

Hier en nu, daar gaat het over. Want het www wordt als maar vluchtiger. Maar de impact blijft me boeien.

Geen opmerkingen: