donderdag 19 augustus 2010

Facebook Places is here

Waar ben je? En waar ben ik?

Facebook lanceert zijn geolocatie-app waar het de laatste maanden zo hard heeft aan gewerkt. En volgens de grootste sociale netwerksite ter wereld is FourSquare maar 'peanuts'.

"Facebook Places is meer dan zeggen waar je bent. Het is een volledige opbouw van je profiel.": aldus de ontwerpers. Je zal er ook mee kunnen zien waar uw vrienden zijn en wat ze daar doen. Want aan elke plaats zal het ook mogelijk zijn om uw status te updaten, foto's te koppelen en news-feed hangen.

De grote vraag zal zijn hoe Facebook de privacy gaat aanpakken? Hoe gaat het juist in detail in zijn werk gaan? Zullen er location-based advertenties aan hangen? En gaat FourSquare er helemaal aan? Want er zou wel een samenwerking zijn tussen beide online bedrijven.

Ik ben alvast heel benieuwd naar het resultaat. Maar het is nog wachten geblazen, want voorlopig is Facebook Places enkel voor de States weggelegd.

Ik denk wel dat heel veel mensen schrik zullen hebben voor hun privacy. Want tenslotte kunnen alle vrienden zien waar je op dat moment bent.

Afwachten en curieus blijven tot ik van start kan gaan. ;)

Geen opmerkingen: